Papas Da Lingua - Eu Sei

Eu sei, tudo pode acontecer
Eu sei, nosso amor não vai morrer
Vou pedir aos céus, você aqui comigo
Vou jogar no mar, flores pra te encontrar
Não sei porque você disse adeus
Guardei o beijo que você me deu
Vou pedir aos céus, você aqui comigo
Vou jogar no mar, flores pra te encontrar
You say good bye, and I say hello

Sjuukt skön låt! Lyssna på den på spotify och inte på utube, den förtjänas inte att finnas där uppe med den där kvalliten men på spotify finns det med bra kvalle :)

el hospital

På måndag bär det iväg till Umeå igen och nu ska jag äntligen få fixa till mitt ena öga! :) Sen blir det till att åka tillbaka tll Umeå om en månad eller så för att fixa det andra och sen kan jag börja använda linser om jag förstått det rätt oochh dåå kan jag börja se som en vanlig människa kanske ;D

Behandlingen som står nedan kommer inte jag göra dock, att skaffa nya hornhinnor behövs endast om man ska tex operera synen men det kanske blir att jag gör det lite senare om det inte funkar bra med det jag skall göra nu!
Riktigt fräsch bild förövrigt :)

Keratokonus

Keratokonus av grek. keratos ("horn") och lat. conus ("kon")), eller "toppig hornhinna", är en ärftlig, degenerativ ögonsjukdom, som börjar i övre tonåren och som långsamt fortskrider.

Om sjukdomen

Keratokonus är en medfödd "felprogrammering" av hornhinnans tillväxt, som resulterar i ökande, småningom svårkorrigerade brytningsfel. Synen försämras eftersom hornhinnan förtunnas och buktar fram.

Hornhinnan skall normalt ha en lagom välvd och jämn främre yta som medger att ljuset bryts symmetriskt mot ögats lins och vidare mot näthinnan. Vid keratokonus sker en försvagning av hornhinnans uppbyggnad, så att formen förändras till en ökad "toppighet".

Keratokonus är en sällsynt sjukdom, som drabbar ungefär 1 på 1500 personer av befolkningen. Både män och kvinnor drabbas, även om det är något vanligare bland män. Den kallas ibland för "akademikerns ögonsjukdom", eftersom två tredjedelar av de som drabbas har en intelligenskvot över 130. Personer med Downs syndrom drabbas oftare än andra, dock har man ännu inte kartlagt orsakerna bakom detta samband.

De exakta orsakerna bakom sjukdomen är ännu oklara, men en viss typ av ärftlighet tycks förekomma.

 

Symptom

Keratoconus medför en gradvis försämrad syn som brukar stabiliseras av sig själv efter 40 års ålder. De förändringar som sker efter detta är regel små och långsamma.

Med tiden kan man även få grumlingar och ärrbildningar och i sällsynta fall kan ökad svullnad i hornhinnan medföra övergående värk. Sådan svullnad, som ofta kommer plötsligt, kallas för hydropsattack och brukar behandlas med en smörjande och bakteriedödande salva. Tillståndet kan upplevas som dramatiskt, men leder aldrig till att ögat "spricker"


Behandling

I början kan synförsämringen korrigeras med glasögon, och om toppigheten ökar kan hårda kontaktlinser vara ett bra alternativ. När detta inte längre ger en acceptabel syn kan det vara aktuellt med transplantation av hornhinnan. Man byter då ut den centrala delen av hornhinnan mot en hornhinna från en avliden donator.



Arbetslös.

Eller ja, jag har ju ett extra jobb men det är ju inte så mycket att hänga i gran om man inte får jobba så mycket.
Har iaf varit jättearbetslös den här veckan, legat i soffan och tittat på tv, dator och lyssnat på radio. Legat med mjukisbyxor, tshirt inga strumpor inte rakat mig sen i fredags eller nåt, haha.. Men det blev det ändring på idag!
Sitter nu nyduschad, nyrakad, nyäten, riktiga kläder, frisyr ja you name it! =)


Julstämning!

Sådärja! Nu börjar jag få lite julstämning åtminstone, känns rätt skönt faktiskt. Sådär storstädning, möblera om och ja, känns som då man var liten före jul nästan ;D

Hur som helst.. Jag har legat och tittat på Zombieland vilket var en riktigt bra film tycker jag. Djupt förvånad över att den var så bra som den var faktiskt :)


Hatar..

Då jag har städat rummet och sen tänker jag att jag ska lägga in nya lakan osv senare men det slutar med att jag jämt glömmer det! Lär mig aldrig..

Duplikat, duplikationer, heter det så kom jag och tänka på nu? Duplicera och duplecering kanske man säger? Aja, what ever!

Tittar på nån film på 3an just nu och ska väl snart gå och bädda sängen, borsta tänderna och sen lägga mig och försöka sova I guesss:)

Duplikat

Gaaaaaah! Tänkte radera ut mina kontakt-duplikationer, efter en 6-7 minuter då jag markerat alla och ska radera så går det inte! Det går endast att skicka meddelande, fan vad jobbigt nu måste jag göra om allt igen och radera en i taget..

Städdag

Gick och la mig igår kl 22 efter ha varit vaken i ca 34 timmar. Riktigt skönt att lägga sig i tid och få vila ut, vaknade strax innan 10 helt utvilad! Har städat rummet vilket verkligen var på tiden, har inte packat upp sen jag var i Norge så alla mina kläder har legat i och utanför resväskan men nu är allt i tvättmaskin eller i garderoben :) Har även dammsugit, dammtorkat osv..

Jahapp, vad ska man hitta på nu då?
Kanske blir till att gå ut och gå? Ah, först blir det en betapet-match åtminstone så får vi se hur det blir med promenaden! :)


Bio!

Avatar var en riiktigt bra film! Riktigt glad att jag har sett den nu, den var inte dålig nånstans.

Sitter i soffan och tråkar som vanligt, sitter och funderar på vad jag ska börja göra på dagarna men kommer inte på nånting roligt. Jag måste börja göra nånting, fördriva tiden. Det är så jäkla tråkigt att sitta hemma hela dagarna. Hoppas verkligen jag kommer få jobba mer snart så jag kommer härifrån, eller att jag får mig ett nytt jobb!

Avatar!

Sitter i soffan och surfar lite på internet och tittar på tvn som vanligt. Meen ikväll, snart, närmare bestämt om 45minuter ska jag på bio bara canna hör av sig.

Bion börjar kl 19 och det är Avatar vi ska se, det ska bli roligt. Har velat sett den jääättelänge nu men har varken haft tid eller ork till det!


Världens bästa spelare

Haha, sjukt skön han är foppa :P



tvspels finger

Igår spenderades dagen/kvällen/natten/morronen hos canna och spela tvspel. Har skiitont i högertummen och pekfingret, tv-spels skada. Det är fan inte skadefritt att spela tv-spel inte, det är en jävligt tuff sport måste jag få säga. Aja, jag gick till canna runt kl 15(?) och kom hem kl kvart i 7 imorrse, haha.. :P Sinnessjukt långt men roligt pass :)

Nu vette fan vad jag ska göra, det blir nog lugnt hela dagen I guess. Titta på tv, dator och ligga i soffan är ju inte dumt det heller.

Lördag.

Tillbringade kvällen igår hos canna och spelade nhl, blev kvar och spelade till halv 6 imorrse. Kunde knappt sova nånting när jag kom hem, vaknade heeela tiden men orkade inte kliva upp. Tillslut så vaknade jag kl halv 2 med panik då jag insåg hur mycket klockan var. Sprang ner och duschade snabbt som satan och sen var det full fart ner på bolaget.

Nu sitter jag och äter lite tacos sen igår och funderar på vad jag ska äta till middag, om det blir shish eller hemma? Hmm..
Måste nog höra med "morsan" om vad det blir för krubb här hemma först. "kan ju bli lite hur som helst om man har en vild familj".

Sen ska jag väl antagligen till canna om det inte är några ändrade planer :)

Euhh..

Har haft en otroligt tråkig kväll ikväll, hoppas canna har svullat färdigt på mittis snart så vi kan hitta på nånting..

Sitter just nu och dricker en martini med pappa och slötittar på handboll, står även ett glas rött och väntar på mig också. Livet är bra ibland, hehehe..


Mätt!

Phu, har precis krigat i mig tacos. Jobbigt var det och mätt blev jag men gott var det!

Är så sugen på öl, funderar på om jag ska springa ner på bolaget innan dom stänger och köpa mig ett par stycken men frågan är om jag orkar?..

Vad ska man göra nu då? Bara skit på tvn och bara skit vid internet, finns inget roligt att göra. Ah, får bli en till betapet-match så får vi se vart kvällen tar mig! :)



Fredag!

Jag hatar att skriva rubriker.

Ställde telefon på 11 imorrse men mamma ringde och väckte mig kl 10 och sa åt mig att plocka ut köttfärs ur frysen. Efter jag gjort det så gick jag och la mig och lyssnade på lite musik, smsade och somnade om. Vaknade för ca 30min sen.. Men det var skönt!

Idag blir det förmodlingen en lugn kväll för herr bergkvist men det blir kanske lite nhl hos Canna ikväll. Det är ju alltid roligt, annars vette fasen vad som händer och sker. Det är ju ingen hemma i Ånge heller. Mårten har flyttat till Umeå(:@), Petter, Nils, Jocke mfl är i Vemdalen och fjantar sig med att åka skidor och resten är borta med vinden..


Nu är det dags för en härlig dusch.



Barney - Every woman in New York City. That's right, Barney Stinson is back on the market. Mothers lock up your daughters, daughters lock up your MILSWANCAs.
Marshall - MILSWANCAs?
Ted - Wait, I can get this. Mothers I'd like to sleep with and never call again.
Barney - Circle gets the square!

Hockeykväll!

Ikväll har det varit hockey för hela slanten. Köpte mig Modo - Timrå på PPV.
Det var en riktigt bra match faktiskt, länge sen jag tittade på en elitserie match men det är roligt. Blir nog roligare om dom gör rinken mindre och gör om lite andra grejer också :)

Har precis kollat på sporten på svt2 och på tv4 och nu spelar jag lite poker och försöker fixa lite grejer.




Misslyckad straff men kul att han vågar sig på och prova nånting nytt!


Look! You're a good lasertag player, maybe the best I've ever seen. But one of these days you're gonna get someone hurt maybe even yourself!
Barney - You just forget what it's like out there, you've had your fat ass stuck behind that desk for too long!

En på miljonen

Ligger i soffan och tittar på en gammal goding på tv1000, En På Miljonen.
Det är faktiskt en rätt bra film, länge sen jag såg den..









Jag är inte värdelös, jag är inte värdelös!

-3

Hatar de här väderomslagen, ena dagen är det sibiriskt klimat andra dagen är det hur skönt som helst som idag. Hade velat gått ut och göra nånting men vad fan gör man då man är ute och själv?! Jag har ju iofs Alfons att leka med men det är ju roligt i typ 10min.
Man skulle ha varit en liten grabb igen, ingen som gör nånting speciellt då.
Då går det alltid att hitta på nånting, t.ex. landhockey och massa annat roligt som man gjorde :)

Har hunnit söka lite jobb, betalat räkning, skickat mail ang. min trasiga telefon och nu blir det väl att käka nånting sen söka nåt mer jobb om jag orkar och antagligen ut och leka lite med Alfons eftersom ingen annan är hemma :'( Skulle behövt betalat en till räkning men den får tammefan vänta.





Alfons, 8 veckor gammal eller nåt sånt :)



Marshall: Look at us, riding around in a limo, eating hot dogs... It's like we're the president.

NHL

4 mackor, 5 bullar, 1 päron och 4 naturellskorpor och jag är fortfarande lite småhungrig..
Aja, jag har precis tittat färdigt på himym och oth och nu börjar himym på tv6. Hur tajmat är inte det?! (Y)

Jag är förövrigt så sjuukt sugen på att köpa mig ett ps3 och nhl 10. Det är så förbannat roligt och jag år så sugen på att spela!! Får se hur det blir med det, först så måste jag få min lön åtminstone.





Signed,
Ldngo

How I Met Your Mother.

Bara skräp på tvn. Dukes of Hazzard - the beginning kan nog vara den sämsta filmen, fyfan vilken B-film.
På tal om B så såg jag på miljonlotteriet eller vad det nu hette på 3an vilket också var sjukt B!

Aja, nu blir det att värma på en tallrik bullar, dricka isvatten och titta på det senaste avsnittet himym och One Tree Hill! :)


Ted: Oh hey, where are you guys?
Barney: We're at a fundraiser, helping young women raise money for community college.
Ted: Strip club. Nice.

Nu är det dags..

.. att dra igång bloggningen lite grann och framförallt att göra mitt första inlägg!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om just nu, så jag börjar lite lätt.

Nu har jag äntligen fått min nya telefon. Det var verkligen på tiden då min andra telefon endast gick att ladda i datorn tills laddarn tog med kretsdoningen ut ur telefonen och den gick inte alls att ladda, konstigt nog..
Men nu efter en veckas väntetid, tog ovanligt lång tid för företaget att skicka ut telefonen men huvudsaken är ju att jag har fått den! Det är lätt den bästa telefon jag haft känner jag redan nu, fast det ska den väl vara med tanke på att den var rätt dyr och är en relativt ny modell :)


RSS 2.0